Foto Siemerink 1

Einde van een tijdperk; buitenresidentie ’n Flusshoeve.

Lang waren ze aan elkaar verbonden; CV de Nettelkörnkes en Café Restaurant Siemerink, oftewel ‘de Flusshoeve’. Deze verbintenis gaat al terug tot de vroege jaren 80.

Op de algemene ledenvergadering van de Nettelkörnkes op donderdag 12 oktober jongstleden werd aangekondigd dat dit de laatste keer was dat de Nettelkörnkes een activiteit organiseerden bij de Flusshoeve. Gerard en Ellen Siemerink hebben besloten om te stoppen met de horeca-activiteiten.

De Flusshoeve was een bekend fenomeen voor toeristen in recreatiegebied het Hulsbeek. Campingbezoekers en dagtoeristen wisten de horecagelegenheid al die jaren goed te vinden, maar naast deze groep bezoekers wisten Gerard en Ellen ook andere groepen aan zich te binden. Ze waren zeer betrokken bij het (Deurninger) verenigingsleven. Zo stonden ze altijd klaar voor hun noabers en boden onderdak aan groepen zoals de biljarters, de klootschieters en de jagersclub. Ook carnaval was een belangrijk onderdeel van hun activiteiten. Het kindercarnaval bij Siemerink vond zijn oorsprong namelijk al in de jaren 80. Wie herinnert zich niet het zolderluik dat openging en de zaal vulde met honderden ballonnen? Maar ook bestuursvergaderingen, repetities van dansgroepen en de befaamde bingoavonden van de Nettelkörnkes vonden plaats bij de Flusshoeve. Het was dus zeker niet alleen het kindercarnaval dat daar plaatsvond. Jarenlang werd op de eerste zondag na de opkomst van de nieuwe hoogheden een bijeenkomst gehouden voor familie en vrienden van de kersverse Hoogheden. Het Rosenmontagbal en het Bokverbranden waren ook zeker zo lang onderdeel van de carnavalsactiviteiten bij Siemerink en ook zijn enkele Hoogheden bekend gemaakt tijdens het Prinsenbal bij Siemerink. Zelfs het Noaberbal vond er plaats, een gebeurtenis die nog vers in het geheugen van menig lid van het klavertje vier staat gegrift.

Een bijzondere mijlpaal was het jaar waarin Gerard zelf hoogheid was van de Nettelkörnkes. In 1990 mocht hij dit ambt bekleden en samen met Ellen en de kinderen het carnaval vieren in zijn buitenresidentie van de Nettelkörnkes.

De Nettelkörnkes zijn Gerard en Ellen ontzettend dankbaar. Tijdens de laatste algemene ledenvergadering werd uitgebreid stilgestaan bij het einde van dit tijdperk. Gerald Moleman had speciaal voor deze gelegenheid een gedicht geschreven, dat hij voordroeg voordat hij een prachtige bos bloemen overhandigde. Maar daar bleef het niet bij. Voorzitter Remco Moekotte overhandigde Gerard het bronzen Nettelkörnke, versierd met de sleutel van de buitenresidentie die Gerard bij menig Hoogheid om heeft gehangen. Het bronzen Nettelkörnke is een ere-onderscheiding van de Nettelkörnkes, die slechts voor een select groepje mensen is weggelegd. Het bestuur en de leden van de Nettelkörnkes zijn van mening dat Gerard en Ellen met hun Flusshoeve meer dan terecht deze onderscheiding ontvingen.

Gerard en Ellen, bedankt voor jullie gastvrijheid al die jaren!

Deel dit bericht