Koninklijke onderscheiding Gerald Moleman

Gerald Moleman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vanmiddag heeft Burgemeester Joosten de woorden “Het heeft zijne majesteit de Koning behaagd Gerald Moleman te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.”, uitgesproken.

Moleman kreeg deze onderscheiding uitgereikt tijdens de receptie van CV de Nettelkornkes ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn inzet voor de Deurninger gemeenschap de afgelopen jaren.

Burgemeester Joosten benoemde er een paar in zijn toespraak; als presentator van de uitwisselingsweken van de KPJ, bij de Fancy Fair feesten maar ook bij de Fruitige Dwarskörnkes. Ook aan het 350-jarig bestaan van Deurningen heeft Gerald een grote bijdrage geleverd. Naast jeugdleider bij jeugdbeweging Hades heeft hij ook zijn bijdrage geleverd aan de ‘Wereldberoemde’ disco op de zondagmiddag.

Ook bij DSVD heeft Moleman zijn steentje bijgedragen; bij de afdeling handbal, waar hij voorzitter van de jeugd was, maar ook de voetbalafdeling kon altijd een beroep doen op Gerald. Bij de afdeling voetbal is hij vele jaren jeugdleider geweest. Na die periode heeft hij de voorzittershamer van de afdeling jeugdvoetbal opgepakt. Inmiddels is Moleman voorzitter van de technische commissie van DSVD afdeling voetbal. Ook is hij al ruim 10 jaar de schrijver van de wekelijkse Highlights van het Deurningse voetbal. Al met al zet Moleman zich al ruim 30 jaar in voor DSVD Deurningen.

Als schrijver wist hij in een legendarische column over de toekomst van de kerk van  Deurningen het volgende te schrijven: “Maar we willen dat grote horloge midden in het dorp toch niet missen”.

Zijn inzet voor CV de Nettelkörnkes is van onschatbare waarde; als lid van de galacommissie, het begeleiden en regisseren van optredens maar ook zelf als buutredner stond hij vele malen op de planken. Zo is hij zelf bekend bij het Deurninger publiek als de Proatpoal, ’t Klöpke of Willibrordus maar als duo ook als “Stoffer en Blik”. Niet alleen als act stond Moleman op het podium, als presentator wist hij ook zijn mannetje te staan.

Naast CV de Nettelkörnkes is Moleman medeoprichter van een totaal nieuw soort vereniging. Deurningen kende inmiddels “de ouderen vereniging”: CV de Nettelkörnkes en een Jongeren carnavals vereniging; JCV De Dwarsliggers. Er moest toch een carnavalsvereniging komen voor hetgeen ertussen lag, zo ontstond mede door hem de ‘Oudere Jongeren Carnavalsvereniging De Fruitige Dwarskörnkes’. Met deze club weet hij zijn creativiteit te gelden in het Deurninger carnaval.

Voor zijn inzet in de Deurninger gemeenschap werd Moleman dan ook al op 32-jarige leeftijd door CV de Nettelkörnkes benoemd tot Lid van verdienste. En is hij nu één van de redacteuren van het magazine van de vereniging. Door zijn voorzitterschap van het genootschap van oud-adjudanten De Nettelkearls staat hij klaar voor allerlei activiteiten voor de gemeenschap. Maar zijn inzet voor de activiteiten rondom het 55-jarig jubileum; de expositie, het jubileumboek en de jubileumreceptie, moeten zeker niet vergeten worden. Inmiddels meer dan 34 jaar heeft Moleman zich ingezet voor het Deurninger Carnaval en de Nettelkörnkes in het bijzonder.

Burgemeester Joosten sprak dat hij zich geen mooier moment kon indenken dan tijdens het vieren van het 55-jarig bestaan van de carnavalsvereniging de Nettelkörnkes Gerald Moleman de heugelijke mededeling te doen om namens zijne majesteit de Koning hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerald Moleman van harte proficiat met deze onderscheiding! Dik verdiend!

Deel dit bericht