Harry-Lasink-LvV

Harry Lansink benoemd tot Lid van Verdienste 2023

Harry Lansink, Lid van Verdienste Van CV de Nettelkörnkes 2023

Zondag 12 februari werd tijdens een zeer druk bezochte receptie bij Partycentrum Ensink in Weerselo voor Prins Rick en Adjudant Remko en Johnny van CV de Nettelkornkes ook het Lid van Verdienste 2023 bekend gemaakt.

Elk jaar wordt er door de Garde van oud Prinsen onafhankelijk gestemd. Iemand komt in aanmerking voor deze eretitel wanneer men zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de gemeenschap Deurningen Dorp.

Dit jaar kwam de eer toe aan niemand minder dan Harry Lansink. In een toespraak haalde de voorzitter van de Prinsengarde Harold Oude Smeijers de verdiensten en activiteiten van Harry Lansink aan. Als blijk van waardering kreeg hij de erespeld opgespeld, behorende bij de onderscheiding Lid van Verdienste 2023 van de gemeenschap Deurningen.

In het jaar 2001 kwam Harry uit het Nettelkörnke als Prins Harry de 3e samen met Adjudant Erwin Egberink. In dat jaar hebben ze samen het carnaval geleid. Na dat jaar hebben de Nettelkörnkes in Deurningen aan Harry een heel betrokken lid gehad dat zich altijd inzet voor het carnaval. Harry is direct opgenomen in de Technische Commissie van de Nettelkörnkes. Hij heeft inmiddels twintig jaar de leiding gehad over de Technische Commissie. Deze commissie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de borden worden geplaatst bij de hoogheden, bij diverse gelegenheden de zaal wordt opgebouwd en alles wat op technisch gebied bij de carnaval moet worden geregeld.

Harry is bij het Deurningse carnaval overal bij betrokken. Met zijn twee rechterhanden kan hij ook werkelijk alles regelen. Zo heeft hij voor het onbeperkt carnaval, voor aanstaande donderdag 16 februari, de scepter gemaakt. Daarnaast is Harry ook al vele jaren betrokken bij de carnavalsviering van De Nettelkörnkes. En uiteraard hoort hierbij de collecte waarbij dit jaar een mooi bedrag is opgehaald voor het project Waterpompen in Cambodja. Een taak die door Harry dankbaar wordt opgepakt.

Ook op de gala-avonden van De Nettelkörnkes is Harry uiteraard aanwezig. Naast zijn rol van de Technische Commissie is hij ook actief op het podium. Regelmatig heeft hij op het podium gestaan met zijn zus Josefien, de garde van Old Prinsen en natuurlijk met de Technische Commissie.

Naast zijn rol bij de Nettelkörnkes heeft Harry uiteraard ook andere zaken opgepakt voor onze Deurningse gemeenschap. Bij de Fancy Fair Feesten heeft hij zich jarenlang ingezet om vele zaken te regelen. Op jonge leeftijd hielp Harry al achter de bar. Deze werkzaamheden heeft Harry uitgebreid tot een bestuursfunctie bij de Fancy Fair Feesten in Deurningen.

Ook zet Harry zich al vele jaren in voor de Plechelmuskerk in Deurningen. Harry was verantwoordelijk voor de bouwtechnische zaken die zich binnen de kerkgemeenschap voordoen. Zo heeft Harry onderdeel uitgemaakt van kerkbestuur. Binnen het kerkbestuur was hij met name verantwoordelijk voor de bouwtechnische werkzaamheden die zich hierbij voordeden. Een actieve rol had Harry ondermeer bij het grote onderhoud van de kerk in 2006 tot en met 2012.

Harry is nu nog actief bij het jaarlijkse onderhoud van de Plechelmuskerk en de begraafplaats. Samen met de vele vrijwilligers zorgt hij ervoor dat onder andere de beukenhaag jaarlijks vakkundig wordt geknipt. Ook klimt Harry op de feestdagen in de kerktoren om te zorgen dat op grote hoogte de vier vlaggen zichtbaar zijn voor de Deurningse gemeenschap. Naast deze zichtbaarheid zet Harry zich ook in voor het parochieblaadje ‘het klöpke’; op deze wijze komt het Deurningse nieuws onder de aandacht van de Deurningers.

Al met al vele werkzaamheden; Harry heeft de titel Lid van Verdienste 2023 meer dan verdiend!

Harry gefeliciteerd met deze benoeming.

Bestuur en leden C.V. de Nettelkörnkes

Deel dit bericht