In Memoriam Stef Leushuis

In Memoriam Stef Leushuis

Donderdag 21 september bereikte ons het trieste bericht dat Stef Leushuis op 80 jarige leeftijd is overleden.

Stef heeft vanaf eind jaren ’80 een behoorlijke periode deel uitgemaakt van het bestuur van CV de Nettelkörnkes. Maar eigenlijk kenden we hem binnen het Deurninger carnaval al wat langer.

In 1985 zwaaide hij namelijk al, als Adjudant van zijn Prins Harry Geelen, de scepter over het Deurninger Nettelkörnkesnust.

Een beroep konden wij altijd op hem doen. Zeker als het ging om de galacommissie. Mooie anekdotes over de commissievergaderingen van weleer bij Sporthal ’t Hoge Vonder passeren dan ook nog altijd de revue.

Zo werd door de kantinebeheerders van de Sporthal speciale wijn voor Stef ingeslagen; dan weet je dat je een graag geziene gast bent.

Niet alleen naast, maar zeker ook op de planken droeg Stef zijn steentje bij. Tijdens menig carnavalsfeest bracht hij als lid van voormalig blaaskapel “De Bloaskörnkes” een muzikaal intermezzo op de trompet ten gehore.

Bovendien zullen velen hem herinneren van zijn vele deelnames aan de optocht. Als “eenling” liep hij mee in de bonte stoet. Het aanzicht van een tot clown omgetoverde Stef staat velen nog op het netvlies gebrand.

Dat zijn inzet voor CV de Nettelkörnkes, in de breedste zin van het woord, niet onopgemerkt is gebleven blijkt uit het feit dat Stef voor al zijn verdiensten is benoemd tot erelid van de vereniging.

De Nettelkörnkes missen door het overlijden van Stef een gewaardeerd lid  

Wij wensen Ria, Stephan & Anja, Martijn & Angela en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur en leden C.V. de Nettelkörnkes

Deel dit bericht