Nettelkörnkes, Carnavalvierders, Deurningers; bedankt!

Het Jubileumweekend zit er op. Een weekend vol activiteiten voor jong en oud in het kader van ons 55-jarig bestaan. Na enige vertraging vanwege de pandemie was afgelopen vrijdag de aftrap van de jubileumfestiviteiten met het K’narren Carnaval – de Jubileumeditie. Allereerst mochten de K’narren de jubileumtentoonstelling in de kerk bezoeken waarna het programma in Pelle’s zaal verder ging met muziek van Gerrit Pelle en een fantastisch optreden van Paul Wiefferink. Afgesloten werd er met een gezamenlijk stamppot buffet. Tijdens dit buffet was het feest voor de jeugd al losgebarsten in de grote tent op ’t St Plechelmusplein. Clown Noni zorgde voor een geweldig interactief optreden waarbij er meteen afscheid genomen is van de Jeugdhoogheden van 2022; Jeugdprins Bob & Jeugdadjudant Jochem. Een mooie middag voor de jeugd. De vrijdagavond was voor onze collega’s van JCV de Dwarsliggers. Queen Evelien & King Ramon nogmaals proficiat met jullie benoeming!

De zaterdag werd afgetrapt met de jubileum tentoonstelling. Vele zaken uit het verleden van de vereniging waren op een prachtige manier tentoongesteld op een al even zo mooie locatie, de St. Plechelmuskerk. Velen hebben de tentoonstelling bezocht en de vele mooie verhalen van vroeger die naar boven kwamen bij menig bezoeker klonken in de kerk. Om 14.00 uur was de start van de jubileumreceptie. Vele Deurningers, verenigingen, stichtingen,  noaberverenigingen en andere belangstellenden hebben de moeite genomen om het bestuur te feliciteren. Een mooi programma, met als verrassing een wandeling naar de kerk met daar een fantastische voordracht van Plechelmus en Willibrordus, die voor de gelegenheid weer ten tonele kwamen, geholpen door een tweetal schoonmaaksters. Terug in de tent volgden nog enkele sprekers met als bijzondere verrassing Burgemeester Joosten die als laatste spreker onze Gerald Moleman in het zonnetje kwam zetten. Gerald, nogmaals van harte proficiat met je welverdiende koninklijke onderscheiding!

De zaterdag werd gecomplementeerd met een grandioos feest in de tent. Vanaf 20.00 uur barstte dat los met o.a. een optreden van onze eigen Hofkapel Lavasjkierie, een gastoptreden van de Koffiebraanders uit Saasveld en de Beatcrooks maakten het feest compleet. Drive inn Flashback zorgde ervoor dat de gehele avond de sfeer er in bleef met natuurlijk onze plaatselijke trots Jarzee! Het feest ging door tot in de late uurtjes.

Zondag was er voor diegenen die er nog niet genoeg van hebben gehad nog Deurning’n Dreait Door. Het grote digitale rad zorgde voor een mooie sfeer en vele bijzondere optredens van enkele aanwezigen wat tot grote hilariteit leidde.

Al met al kan CV de Nettelkörnkes terugkijken op een geslaagd jubileumweekend. Het bestuur wil dan ook graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd om dit tot stand te laten komen; de jubileumcommissie, alle betrokken commissies van de vereniging, alle vrijwilligers, Pelle’s Eten & Drinken, en natuurlijk alle bezoekers van de verschillende activiteiten. Ook waren de vele felicitaties, complimenten en cadeaus overweldigend!.

Bestuur en Jubileumcommissie CV de Nettelkörnkes

Deel dit bericht